Coevorden Fanclub Freiburg is opgericht in 2019. 

 

Voorzitter                : Eric Ekkelenkamp

Penningmeester     : Arnold Malkus

Ledenadministratie : Marc Ekkelenkamp

Bestuurslid              : Peter Hageman

Bestuurslid              : Marco Keuter

Social media           : Dylan Ekkelenkamp

Website                   : Cor Visser

 

06-02-2020 Hoe komen die Hollanders bij Sc Freiburg?

Een veelgestelde vraag: waarom zijn jullie in hemelsnaam voor Freiburg? 

Een goede vraag natuurlijk.

 

Het begon allemaal in 1974 , Toen de familie Ekkelenkamp op vakantie trok naar het dorp Kirchzarten. Kirchzarten is een van de omliggende dorpjes, vlakbij Freiburg. Hier lag de camping Kirchzarten. Een aangename omgeving en een nette camping waren de pluspunten. Ook een reden voor de keuze was dat de jongste zoon van de familie, Marc, last had van Astma, en dat de berglucht hem goed zou doen. 

 

De familie genoot van de vakanties in Kirchzarten. Vader Willem was een fanatiek sportman, met als grootste hobby’s voetbal en fietsen. 

 

Het is ook niet zo gek dat hij na een tijdje begon te kijken bij Sc Freiburg. De interesse begon bij het Freiburger Fussbal Turnier van 1981. 

Aan dit toernooi deden Sc Freiburg, 1e Fc Köln (met grote namen zoals Harald Schumacher, Klaus Allofs en Klaus Fisher) en Borussia Mönchengladbach (toen nog een van de grootste clubs van Duitsland, met onder andere Lothar Matthäus en Wilfried Hannes in de gelederen)

Bijlage: programmaboekje

 

 

In eerste instantie werd de aandacht natuurlijk getrokken door de grote elftallen van Köln en Gladbach. Maar naarmate de familie elke zomer terugkeerde naar Kirchzarten, nam de liefde voor de kleine, sympathieke club Sc Freiburg toe. 

Deze liefde werd overgedragen aan zoons Eric en Marc. Hiermee werd de basis gelegd voor een grote fanbase in Coevorden.

 

Elke zomer gaan er weer vele Coevordenaren naar Kirchzarten, om daar hun vakantie te genieten. En de vakantie is natuurlijk niet compleet zonder:

SC Freiburg!